onsdag den 20. juli 2011

12. feriedag - dansk sommergrønt på glas....


Det fede ved at have ferie er endeligt, at have tid & overskud til at få lavet nogle af alle de ting, man ofte bare nøjes med at tænke på i hverdagen :)

Jeg elsker syrlige ting, men aldrig prøvet at sylte selv.
Som barn blev der syltet asier, græskar og rødbeder en masse fra haven, så det er også forbundet med en masse gode barndoms minder.

Så nu står der disse fine glas og trækker med hjemmelavet pickles:

20. juli 2011

Lækre danske sommer grøntsager hygger sig eddikelage med dild, sorte peberkorn, sennepskorn og chili:
20. juli 2011
 Jeg brugte blomkål, gulerødder, grønne bønner, små lækre baby løg, babymajs & hvidløg:
20. juli 2011


Og 5 små glas med marinerede hvidløg:


20. juli 2011


Gav hvidløgsfed et hurtigt opkog i vand, eddike & salt.
Kom i koldt vand, pillede skrællen af, og kom i atamon skyllede glas sammen med frisk basilikum, chili i skiver & blandede peberkorn:

 
20. juli 2011


Håber naturligvis det bliver spiseligt, når pickles har trukket i 4 uger - men skulle det mislykkedes, så kan jeg da altid have dem stående til pynt :)

Hvidløgene skal ifølge opskriften trække i 3 døgn. Glæder mig til resultatet :)


5 kommentarer:

  1. Nåh det ser da for lækkert ud..glæder mig til at smage det..like

    SvarSlet
  2. hvor smukt at se på - og sikke en hjemmelavet remoulade du ku lave af den pickles:-)

    SvarSlet
  3. @ Møffe: ja er det ikke fint?

    @ Tante Søde: Der var faktisk en note i opskriften, hvor der stod, at den var særdeles velegnet til at lave hjemmelavet remoulade af :) Det har jeg så heller aldrig prøvet at lave - men det er godt, at have noget til gode, ik?

    /Gitte

    SvarSlet
  4. Har det på samme måde - der er så mange ting jeg gerne vil, men får det bare ikke gjort. Min tålmodighed er heller ikke så lang, så jeg har svært ved at overskue at lave noget som først kan spises flere uger efter.

    Må virkelig tage mig sammen, men indtil da må jeg nøjes med at være misundelig på dig ;-)

    /Christoffer

    SvarSlet
  5. Men du har stadig tålmodighed til slow food :) Faktisk vidste jeg godt, at det skulle stå og trække, men hvis jeg skal være helt ærlig, så vidste jeg ikke, at det var hele 4 uger! Jeg gik bare i krig, og havde - igen - ikke læst hele opskriften igennem :)

    Jeg elsker lam, og braiseret lammeskanker smager fantastisk, når den har stået og simret i ca. 3½ time. Så det kan kun anbefales!

    /G.

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte