lørdag den 16. juli 2011

8. feriedag - travlhed i køkkenet...

Lige fra jeg så Tante Sød's super powerbrød uden mel, har jeg tænkt på, at det ville jeg også prøve at lave. Manglede selvfølgelig både sesamfrø og solsikkekerner, så jeg måtte lige på gaden, inden jeg kunne gå i gang. Men nøj hvor smager det bare super godt, totalt yummilicious!

16. juli 2011

16. juli 2011


Det var helt klart værd at vente på!
Opskriften kommer her:

150 gram mandler grofthakkede
100 gram sesamfrø
100 gram hørfrø
100 gram solskikkefrø
150 gram græskarkerner
1 dl rapsolie
2 tsk salt
5 æg


Jeg havde kun 100 g. mandler, så jeg supplerede op med 50 g. cashew nødder. Da mine frø og kerner var økologiske, skyllede jeg dem lige godt inden brug. Jeg piskede æggene i en separat skål, og rørte i lidt af gangen. Der stod 1 dl. olie i opskriften, tror jeg vil prøve at  bruge lidt mindre næste gang.

Blandingen kommes i en smurt rugbrødform, og bages i forvarmet ovn i 70 min. ved 160 grader.

I mens det var i ovnen lavede jeg stikkelsbær kompot af de stikkelsbær, jeg købte i Din baghave forleden. Hver gang jeg ser stikkelsbær får jeg totalt flashback til min Mormors have, hvor der var to store stikkelsbærbuske, og hun lavede altid en sprød mørdejs bund m/stikkelsbær kompot & piskefløde.

Indtil videre har jeg bare kompotten:


16. juli 2011


På vej efter frø og kerner, stoppede jeg hos Grønthandleren på torvet, og købte smukke sommerblomster - alene på grund af farven - aner ikke, hvor de skal stå endnu. Købte også nye danske kartofler, 2 bakker røde stikkelsbær og fine abrikoser.

Hvad jeg skal lave af de lækre røde stikkelsbær, har jeg ikke besluttet endnu. Men abrikoserne har jeg syltet! Jeg elsker friske abrikoser, men tanken om at sylte dem, har aldrig slået mig, før jeg læste Piskerisets indlæg om vaniljesyltede abrikoser. Får så meget spændende og ny inspiration ved at læse blogs :)

Følte mig som en anden Camilla Plum - bare uden sort skidt under neglene - som jeg bagte, kogte og syltede hele formiddagen :)

Det er min plan, at jeg vil spise abrikoserne til morgenmad sammen med græsk yoghurt - kan se for mig, hvor lækkert det vil se ud, uhmm....

I min iver kom jeg de halve abrikoser ned i vand m/vanilje - inden jeg havde læst opskriften, hvor der stod, at man skulle koge sukkerlagen FØR abrikoserne kom i.16. juli 2011

Så her er abrikoserne lige kommet op igen, mens lagen koger.


16. juli 2011

Her er så det færdige resultat, og jeg er faktisk da lidt imponeret selv.... Det var bare så super nemt, og det ser bare så indbydende ud - når nu jeg selv skal sige det... :)

 16. juli 2011

 16. juli 2011

Og her står de vaniljesyltede abrikoser sammen med stikkelbærkompotten og bare venter på at blive spist...

16. juli 20115 kommentarer:

 1. Hvor er du bare aktiv. Det ser SÅ lækkert ud med de abrikoser, jeg så dem godt hos Piskeriset. Og herligt du også rigtigt godt lide det gode frø-brød. Tror du har ret i, man sagtens kan bruge lidt mindre olie. Tror også at min dl var meget lille da jeg bagte det.
  Jeg har det på samme måde med stikkelsbær som dig, men har ikke nogen gode opskrifter på hånden. Så hvis du disker op med en lækker kage, så ligger mine stikkelsbær klar i fryseren:-)
  Hyggehejsa

  SvarSlet
 2. Wauw, det brød skal nok liiiige afprøves inden længe. Det ser jo suuuuper lækkert ud :O

  /Kristine

  SvarSlet
 3. @ Tante Sød.
  Jeg ordnede de to bakker røde stikkelsbær, men kom dem i fryseren, så jeg kan bruge dem som et lille "honningdepot", når jeg får lyst til det. Når de skal bruges, så tror jeg, jeg vil finde min mormor's opskrift frem, og få et flashback til min barndom. Jeg tager et pic, så du kan se, når jeg laver den.
  Jeg er vild med frø-brødet! Skar et par skiver til min søde underbo, og hun var også vildt begejstret. Det bliver et brød, jeg vil bage jævnligt :)

  @ Kristine:
  Ja, det er et fantastisk brød - er spændt på om du kan lide det :)

  /Gitte

  SvarSlet
 4. Åh mon det er til din søde søster du har lavet de dejlige ting ..

  SvarSlet
 5. Møffe, du er lidt for langt væk, og jeg kan ikke love, der er noget tilbage, når vi ses i august. Til gengæld laver jeg gerne noget nyt til den tid :)

  /G.

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte