Fik inspiration til denne lækre kage efter at have læst Miss Muffin's indlæg her. Synes den så helt forrygende ud, så den gik jeg i krig med, da jeg vidste min gæst har en sød tand :)
11. september 2011 |
Var naturligvis nede med et par stykker til Else Pelse.
Hun havde også været i gang, så hun gav mig en skål med op med hjemmelavet gammeldags æblekage. Tror dog jeg gemmer den til i morgen, ellers går jeg da i sukker chok :)
11. september 2011 |
Jeg vil helt sikkert bage denne kage igen, da de lækre blåbær gør, at kagen ikke bliver for sød. Den har den lækre klæge konsistens uden at blive for tung.
11. september 2011 |
Den smager fantastisk med en god kop kaffe:
11. september 2011 |
Jeg ændrede lidt i opskriften, så her kommer min version af denne lækre blåbær choko kage:
200 g. blødt smør
4 dl. sukker
1 dl. brun farin
4 æg
3 dl. hvedemel
8 spsk. ren kakao
200 g. blåbær
50 g. groft hakket mørk chokolade
Smør og sukker piskes - jeg brugte foodprocessoren.
Æg tilsættes 1 ad gangen, og der piskes godt.
Mel og kakao blandes og piskes med lidt ad gangen.
Blåbær og chokolade vendes forsigtigt i.
Dejen hældes i en smurt springform. Min er 25 cm. i diameter, og fik 45 min. ved 170 grader. Køles af i springformen inden den tages ud. Serveres pyntet med flødeskum eller en god hjemmelavet vanille is.
Hvor ser det dog lækkert ud! Tak for en spændende opskrift som skal bruges en dag, jeg får gæster.
SvarSletMin første tanke var, at den ville jeg ikke kunne lave, da jeg jo ikke er den store bager. Men den er faktisk super nem at lave, og så ligner den jo en million :) Så den kan kun anbefales :)
SvarSletDejlig dag til dig!
/G.,