onsdag den 31. august 2011

Tilbage til overfladen....

Så blev det onsdag, og jeg er heldigvis på vej tilbage til overfladen igen. Hvor er sådan en omgang med feber og forkølelse bare deprimerende! Nu sidder jeg her, med rusten stemme og en næse så selv Rudolf ville være en smule misundelig...

Nå, men igår aftes gik det pludselig op for mig, at jeg ikke rigtig havde noget spiseligt hjemme. Til gengæld havde jeg 3 bananer, der var very ripe for at sige det mildt, så jeg besluttede mig for, at røre dejen til nogle lækre boller, som jeg havde set hos Madame Black her.
Jeg ændrede opskriften, så den passede til det, jeg havde hjemme og resultatet blev rigtig godt - dvs. jeg kan ikke rigtig smage ret meget, men konsistensen er blevet rigtig fin synes jeg. 

Boller m/banan & tørrede tranebær:
31.august 2011

31. august 2011
 Min opskrift blev som følgende:

15 g. gær
1 dl. vand
3 bananer, alm. størrelse
1 spsk. ahorn sirup
75 g. tørrede tranebær
75 g. økologisk spelt
350 g. hvedemel
De skulle faktisk have været penslet med æg, men det glemte jeg da helt, kan jeg se nu, hvor jeg læser opskriften igennem.

Rør gæren ud i vandet sammen med saltet.
Vend moset banan og tranebær i. 
Tilsæt melet gradvist, og ælt godt igennem.
Kommes i en skål m/film over, og hæver natten over i køleskabet.
Bages i ca. 20 min. ved 180 grader.

Min søde underbo var kaldt ekstra ind på arbejde i dag, så jeg har lagt denne lille hilsen ved hendes dør - nogle gamle blade og en pose med et par friskbagte boller og en lille hilsen. Så har hun lidt at hygge sig med, når hun kommer hjem fra arbejde:

31. august 2011

Et godt tegn på, at forkølelsen er på retur er, at jeg har fået sulten igen... Det ville ellers ikke have skadet, hvis den havde været væk et par uger eller mere... Lavede denne salat til frokost af hvad der var i køleskabet.

Tomater, løg, bredbladet persille, salat tern, en halv avokado, et par marinerede hvidløg, citronsaft og salt & peber kommer til at se så lækkert her ud:
31. august 2011
Jeg kan som sagt ikke smage ret meget, men det visuelle betyder jo også rigtig meget :)


6 kommentarer:

 1. Mums hvor ser de boller lækre ud :)

  Er selv snot-hamrende forkølet med feber og det hele, så her er ingen energi desværre til at bage, men når energien igen kommer over mig, vil jeg helt sikkert bage nogle der minder om.

  God bedring til dig :9

  SvarSlet
 2. Hej Elisa,

  Tak :) Min underbo sagde de var super lækre, og at de smagte rigtig godt. Jeg kan ikke selv rigtig smage noget endnu.

  Og også rigtig god bedring til dig. Har fået feber igen her til aften, så jeg er på vej i seng, øv.

  SvarSlet
 3. Jeg håber du snart bliver rask. Jeg blev også forkølet efter en våd omgang i Kødbyen lørdag. Det er så træls at miste smagsløgene. Fin salat- man må nøde øjnene, når munden ikke kan smage :-)
  god bedring,
  ss

  SvarSlet
 4. Dine boller minder faktisk mere om den originale opskrift, men det er det fantastiske ved dej, for det er så taknemmeligt at arbejde med og at man kan tilsætte hvad man vil :-)
  Jeg håber, at forkølelsen er på retur! :-)

  SvarSlet
 5. Dine bananboller lyder utroligt lækre - smager de tydeligt af banan?

  Og rigtig god bedring! Jeg kæmper selv imod, men kan mærke at halsen driller - det er vist lige årstid for forkølelser ...

  SvarSlet
 6. @ SS:
  Tak og ja, mega træls med de smagsløg! Glæder mig til de kommer retur, og til propperne i ørerne forsvinder. Føler mig totalt som Fru Møghe, der intet kan høre :)

  @ Mademoiselle Black:
  Ja, dejligt man bare kan komme i, hvad man lige har hjemme. Tror det er godt der er banan i, som holder dejen fugtig og luftig. Jeg har bagt boller før, der var hårde som sten, når de kom ud af ovnen :(

  @ Madame Black:
  Det kan jeg desværre ikke helt sige, da mine smagsløg er forsvundet pga. forkølelsen... Men min underbo siger, at de både dufter og smager dejligt af banan. Ren nydelse da hun åbnede posen :) Men jeg skal helt sikkert prøve at bage dem igen, når jeg er frisk, så jeg selv kan smage :)

  God dag til alle :)

  /Gitte

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte