onsdag den 24. august 2011

Onsdag morgen - still in slow...


Åh hvor jeg dog elsker de stille & rolige morgener i ferierne!
At starte dagen i fred og ro uden at have propfyldt kalender i baghovedet, er jo ren luksus :) Så det er om at nyde det... og det gør jeg så - BIG TIME!

Èn af grundene til jeg tidligere havde svært ved, at spise noget om morgenen var, at jeg ikke formåede at gøre det afvekslende. Det smutter stadig, men jeg er obs på det, og det er jo første skridt.

I dag lavede jeg så min egen müsli. Jeg har tidligere lavet én, som jeg havde fra en folder fyldt med opskrifter fra Schulstad, men i dag blandede jeg bare, hvad jeg havde hjemme. Da jeg elsker rugbrød, er der naturligvis rugbrød i min version.

Her er den færdige müsli kommet ud af ovnen, og ligger og køler:

24. august 2011
 Og her; 50 g. müsli ovenpå 200 g. økologisk A38:

24. august 2011

Her kommer min opskrift så. Hvis du undre dig over måleforholdene, så er det fordi den er lavet efter de mængder og kombination jeg bedst kan lide :)

Müsli by G.:

6 skiver multikerne levebrød
20g. hasselnødder
40g. mandler
30g. paranødder
20g. græskarkerner
25g. solsikkekerner
35g. rosiner
20g. tørret tranebær
90g. havregryn
70g. special K
2 spsk. økologisk gylden rørsukker

Da jeg godt kan lide rugbrødet er helt sprødt, gav jeg det først en omgang på panden uden fedtstof. Dernæst blandede jeg det hele i en skål, og fordelte på bagepapir på en bradepande.
Så fik det 20 min. ved 200 grader, og vupti har man lækker müsli.

50g. müsli = knap 200 kcal. så det er ikke verdens sundeste men det smager fantastisk!

De fleste købe müsli ligger i gennemsnittet på 360-420 kcal. pr. 100 g.

2 kommentarer:

  1. Åh det ser da for lækkert ud..må prøve at lave det i weekenden da :)

    SvarSlet
  2. Det er bare så nemt og super lækkert. Det blev dog en lidt stor portion, så nu er jeg lidt i tvivl om, hvordan jeg skal opbevare det?

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte