torsdag den 25. august 2011

5 Summer food-favorites....


Her er mine 5 sunde sommer mad-favoritter.
Hvad er dine?

1. Broccoli
Ovnbagte små buketter med et par dryp ekstra jomfru olivenolie, citronsaft, salt & peber. Det er hurtigt, nemt og smager forrygende!

  Pic lånt fra nettet

2. Laks
Jeg elsker laks; dampet, pocheret, stegt, kogt, bagt, røget, garvet you name it! Kombinationen jeg lavede i går med pocheret laks med lidt pesto og smuldret feta var helt eminent, og stærkt vanedannende.

Pic lånt fra nettet

3. Stikkelsbær
Elsker de små behårede banditter! De er sprøde, søde og fyldt med smagen af sommer - og så minder de mig i den grad om sommer hos min Mormor, som havde to store buske stikkelsbær, som hun lavede lækker kompot fra.

Pic lånt fra nettet

4. Asparges
De sprøde grønne i salater eller grillet med lidt citronsaft over til min laks. De hvide dampet og serveret sammen med stenbidderrogn/lakserogn, dild, creme fraiche & lidt rødløg.
Eller sammen med en frisk porre, kapers vinagrette & hårdkogt æg.

Pic lånt fra nettet

5. Kantareller
Ren luksus på tallerken. Bare det at børste de fine kantareller forsigtigt, dernæst stege dem i en blanding af ekstra jomfru olivenolie & smør og så servere dem på enten hjemmelavet pasta eller lækkert kalvekød, yummilicious!

Pic lånt fra nettet
Men hvad er DINE 5 sommer-favoritter?


4 kommentarer:

 1. Jeg bliver så glad af sådanne indlæg, for der er så mange lækre grønsager og frugter for tiden :-) Min favorit for tiden er blåbær, men er også glad for blommer, nyopgravede gulerødder, grønne bønner og broccoli :-)

  SvarSlet
 2. Dejligt du kan lide indlægget :)

  Ja grønne bønner er også en af mine favoritter. Nyopgravede kartofler og gulerødder er også noget helt særligt - ville sådan ønske, jeg havde en lille køkkenhave!!!

  /G.

  SvarSlet
 3. Min top 5..1) jordbær 2) ærter 3) kirsebær 4)koldskål 5) grillet spidskål

  SvarSlet
 4. Koldskål? Vidste slet ikke du var pjattet med det? Laver du det selv?

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte