Det positive ved, at være syg er, at man pludselig får tømt sine små lagre rundt omkring i køkkenet, så man slipper for at begive sig ud i kulden...
Der var ikke mere brød i fryseren, så jeg besluttede mig for at bage grove gulerodsbrud.
13. Februar 2013 |
Grove gulerodsbrud, ca. 20 stk.
300 g. økologisk grahamsmel
250 g. økologisk speltmel
100 g. økologisk rugmel
50 g. hvedemel + ekstra til æltning
50 g. gær
Ca. 1 dl. lunkent vand
5 dl. økologisk A38
1 spsk. olie uden smag
1 tsk. salt
150 g. groftrevet gulerod
ca. 50 g. solsikkekerner + lidt ekstra til pynt
Lidt mælk til pensling
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt A38, olie, salt, gulerod og mel.
Hold lidt af melet igen! Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt og tildækket i en lille times tid.
Slå dejen ned, form bollerne, pensl med lidt mælk og drys med solsikkekerne, og lad bollerne efterhæve i en halv times tid. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte