torsdag den 14. februar 2013

Grove gulerodsbrud...


Det positive ved, at være syg er, at man pludselig får tømt sine små lagre rundt omkring i køkkenet, så man slipper for at begive sig ud i kulden...

Der var ikke mere brød i fryseren, så jeg besluttede mig for at bage grove gulerodsbrud.


13. Februar 2013

Grove gulerodsbrud, ca. 20 stk.

300 g. økologisk grahamsmel
250 g. økologisk speltmel
100 g.  økologisk rugmel
50 g. hvedemel + ekstra til æltning
50 g. gær
Ca. 1 dl. lunkent vand
5 dl. økologisk A38
1 spsk. olie uden smag
1 tsk. salt
150 g. groftrevet gulerod
ca. 50 g. solsikkekerner + lidt ekstra til pynt
Lidt mælk til pensling

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt A38, olie, salt, gulerod og mel. 
Hold lidt af melet igen! Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt og tildækket i en lille times tid.
Slå dejen ned, form bollerne, pensl med lidt mælk og drys med solsikkekerne, og lad bollerne efterhæve i en halv times tid. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte