lørdag den 13. april 2013

Maltboller...


Forleden kom jeg forbi en Helsekost forretning, hvor de heldigvis havde økologisk maltmel fra Aurion.

Så i jeg bagte disse her i går:

(Klik på collagen for større billede)
13. april 2013

Maltboller, 24 stk.

½l. tykmælk
½l. vand
25g. gær
200g. durum hvedemel
250g. økologisk rugmel
250g. økologisk speltmel
2spsk. økologisk maltmel
1spsk. økologisk gylden rørsukker
Ca. 2dl. blandede kerner (græskar, solsikke, sesam)
2spsk. olivenolie
1tsk. salt

Rør gæren ud i lidt af vandet.
Tilsæt tykmælk, resten af vandet, olivenolie, salt og sukker og kør blandingen på maskinen.
Tilsæt melet - mængden er angivet i ca. mængder, så prøv dig lidt frem.
Dejen skal være våd og klistret. Hæves i et par timer.

Jeg sprayede to muffinforme med fedtstof, og fordelte dejen deri. Penslede med lidt vand, og dryssede lidt kerner over, og lod dem efterhæve en lille times tid.

Bages i forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 15-20 minutter.



De smager super lækkert!
Næste gang, vil jeg dog prøve at gøre dejen lidt grovere f.eks. ved at tilføje grovvalset havregryn og nogle flere kerner.

Hvordan har I det med maltmel?
Afskrækker den mørke farve jer eller synes I som jeg, det er rart med lidt afveksling fra det lysere brød og boller?








2 kommentarer:

  1. Det er SÅ smukt og lækkert med det mørke maltmel, og disse ser også skønne ud :) JEG ER FAN AF MALTMEL (men det ved du jo) ;)

    Dejlige billeder by the way ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes også, det er lækkert med det mørke. Jeg skal igang med at prøve, at lave surdej - og overvejer at lave en med maltmel også....

      Dejlig dag til dig :)

      Slet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte