onsdag den 2. november 2011

Cosy Tuesday...


I går tirsdag havde jeg gæster til middag. Desværre glemte jeg at tage billeder af maden, men desserten får I her.

Min første banoffee pie - en rigtig kaloriebombe, men nøj den er god. Faktisk er den bedre i dag, hvor den har stået og trukket.

Her er vidunderet forfra. Jeg pyntede med den store tylle, så løb hurtigt tør for flødeskum. Derfor er der kun 3 rækker med tylle, og kredsen inderst glattede jeg bare med flødeskum. Heldigvis var det ikke så tydeligt, da jeg rev mørk chokolade hen over...

1. november 2011

Her fra siden, hvor man kan se den sprøde bund, den lækre toffee, bananer i skiver og så flødeskum:
1. november 2011

Havde den fået lov at trække længere og sætte sig, havde jeg nemmere kunne skære et stykke uden det gled fra hinanden... Øvelse gør mester :)
1. november 2011

Banoffee a la GiO:

1 pakke fuldkorns digestive 
180 g. smør (opskriften sagde 200 g.)
2 dåser Nestlé kondenseret mælk
5 bananer
½ l. fløde

Allerførst fjernes papiret fra dåsen, hvorefter dåserne kommes i en stor gryde og koges i 3 timer. Husk at beregne tid til afkøling.
Gryden ser ikke særlig pæn ud bagefter, så brug en gammel sag.

Kiksene knuses. Jeg kom dem i en pose, og gav den en tur med kagerullen. Bagefter tænkte jeg på, hvorfor jeg ikke havde kørt dem på foodprocessoren...
Smeltede smørret, og vendte kikse krymmel i. Sørg for alt krymmel er vendt rundt i smørret før det kommet ned i en springform. Min er ret stor, 28 cm. i diameter. Bunden skal gerne stå 15-30 min. på køl og så den kan nå at sætte sig.

Når toffeen er afkølet, åbnes dåserne og toffeen smøres ud over kiksebunden. Bananer skæres i skiver og fordeles henover. Fløden piskes, og fordeles over bananlaget. Til slut rives mørk chokolade hen over. Kagen bliver bedst hvis den får lov at stå nogle timer og trække på køl.

Jeg fik denne smukke buket tulipaner, som du står og pynter på reolen:
1. november 2011

4 kommentarer:

 1. Orrh guf Gitte :O Den lyder lidt til, at være i samme båd som Tiramisu mht. trækketiden i køleren og at den bliver bedre af det :) yum!

  SvarSlet
 2. Ja den er totalt yummilicious! Og super nem at lave :) Så godt din tiramisu, den så totalt prof ud :)

  SvarSlet
 3. @ Karina:
  Og den smager endnu bedre end den ser ud ;)

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte