Jeg har altid elsket ny udsprungne bøgegrene :)
For mig er det = forår, så derfor blev jeg nød til at tage disse billeder af bøgehækken, som jeg parkere min cykel ved siden af hver dag på arbejde.
23. april 2012 |
23. april 2012 |
Aftensmaden i dag blev fuldkorns spaghetti m/chorizio, cherry tomater, aubergine, peberfrugt, løg og masser af frisk ramsløg og basilikum:
25. april 2012 |
25. april 2012 |
Og da lysten til at bage meldte sig, endte jeg med at bage disse grove gulerodsboller:
25. april 2012 |
25. april 2012 |
De smager helt forrygende med et tyndt lag koldt smør, og så en god klat hjemmelavet æblemos, uhmmm....
Jeg fulgte denne opskrift:
Gitte's grove gulerodsboller - ca. 24 stk.
250 g. økologisk grahamsmel
150 g. grovvalset havregryn
450 g. hvedemel
1 spsk. salt
3 tsk. sukker
40 g. gær
4 dl. lunken vand
2 dl. skummetmælk
4 dl. græsk yoghurt
3 spsk. rapsolie
2 store gulerødder, groft revet
75 g. græskarkerner
50 g. hørfrø
Æg til pensling
Blandet kerner til drys
Gæren røres ud i det lunkne vand, tilsæt salt & sukker.
Derefter tilsættes resten af ingredienserne og det hele køres til en glat dej i food processoren.
Stilles til hævning i en skål, smurt med lidt olie og klæde over.
Dejen æltes godt igennem, og formes til boller, der pensles med æg og drysses med lidt blandet kerner.
Bages i forvarmet ovn ved 185 g. varmluftsovn i ca. 12-15 min.
bøgegrene er helt sikkert et skønt forårsbebuder .... glæder mig til at se dig på søndag. Skriver snart liige en mail til dig:-)
SvarSletI lige måde, tænkt faktisk også på mail i går aftes, men nåede det ikke. Det bliver så hyggeligt :)
SvarSlet