søndag den 29. april 2012

Hyggeligt besøg af Tante Sød...


I dag var den søde Tante Sød inviteret til frokost, og jeg serverede denne menu for hende.

Grillede grønne asparges m/hakket hårdkogt æg, brøndkarse, vinagrette & ørredrogn:

29. april 2012


Dette er én af mine yndlingsretter med grønne asparges. Jeg steger dem altid på grillpanden, da jeg synes det bevarer sprødheden bedre end når man damper dem.

29. april 2012


Hovedretten: Mør kalvesnitsteak m/grillet dansk portobello svamp m/kryddersmør (smør, hvidløg, timian, ramsløg, kapers, citronsaft & peber). Jeg serverede mango/tomatsalsa på sprød romaine salat til, men det glemte jeg at tage billede af.

29. april 2012


Desserten var jeg lidt nervøs for, da jeg jo ikke er den bedste dessert kok, og man kan jo næsten ikke få andet end præstationsangst, når man ser Tante Sød's kagetalenter...

Da jeg netop havde fået noget hvid chokolade, var det oplagt at lave noget med det, så jeg fik inspiration til disse små tærter med hvid chokolade og blommer fra bloggen Himmelske kager, der igen havde hentet inspiration hos Anne au Chocolat.

Jeg serverede tærterne med en klat god vaniljeis:

29. april 2012


Små blommetærter m/hvid chokolade
Jeg fik 3 små tærter - mine metalforme er 10 cm. i diameter og ca. 2,5 cm. høje

70 g smør
70 g hvid chokolade, hakket, Ivoire fra Valrhona
1 æg
60 g sukker
40 g mel
1 knsp salt
2 blommer, i både
2 spsk sukker

Smelt smørret i en gryde, smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i.
Fordel kagedejen i 6 små runde smurte kageforme. Put blommebådene i dejen, og drys med lidt sukker. Bag i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 15 minutter.
Vent med at vende dem ud af formene, til de er helt afkølede


En god Nespresso latte var obligatorisk, og kombinationen smagte forrygende :)


29. april 2012

Mens jeg browsede opskrifter med hvid chokolade, stødte jeg på denne indbydende blog: Chocolat.dk - hvis ikke I kender den, er den helt sikkert et besøg værd :) Jeg skal i hvert fald tilbage, og prøve nogle ag de lækre ting, hun producere - og hendes billeder er så indbydende, man får lyst til at række ud og spise direkte fra skærmen :)


3 kommentarer:

 1. Hold op hvor har i bare hygget jer :) Det ser ud til, at I har haft en fantastisk aften, og nøjh en omgang mad i har fået jer. Jeg gad da godt have været med for enden af det hygge-bord :) NUM!

  Mht. din dessert, så synes jeg helt bestemt, at du kan være ret så godt tilfreds :) Lækkert ser det ud.

  SvarSlet
 2. Kære Gitte - tusind, tusind tak for sådan nogle hyggelige timer i går i dit gode selskab. Og sikke nu en top lækker menu, du havde sat sammen. Så delikat og smuk at skue og med særdeles glade smagsløg til følge! Jeg er glad for du netop har lagt kage-opskriften ud, da jeg var helt vild med dem, og helt sikkert skal bage sådan nogle. Nu må jeg så på jagt efter lige så fine forme som dine.
  Og skønt at møde den smukke Tiger Lily IRL. Hun er da bare for nuser ....
  Igen tusind tusind tak .....
  Kærlige hilser Marianne

  SvarSlet
 3. @CookieCrumble:
  Ja det var super hyggeligt - og du er bestemt velkommen! Øv, du bor i det mørke Jylland. Det kunne være super hyggeligt!

  @TanteSøde:
  Selv tak - det var dejligt at se dig igen :) Har netop sendt dig besked med billeder af formen, så du kan se hvordan de ser ud :) Glæder mig til at se, hvordan dine kommer til at se ud!

  God aften :)

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte