lørdag den 3. september 2011

Den sødeste underbo...


Jeg har uden tvivl den sødeste underbo!
Søde, sjove Else Pelse. Ja, hun hedder naturligvis ikke Pelse, men det kalder jeg hende - fordi det rimer... og fordi det passer til hende :)

Næsten lige siden jeg flyttede ind har vi haft stor glæde af hinanden - når jeg selv skal sige det haha! 
Vi hjælper hinanden med at handle eller gå på apoteket, når den den ene er syg. Går ned/op med en tallerken mad, når en af os har lavet noget, den anden liiiige skal smage eller man ved, den anden har været længe på job eller lignende. Andre gange sidder vi bænket ved Else's lille køkkenbord og hygger m/gammeldags æblekage med rasp, æblemos & flødeskum - hjemmelavet naturligvis og sludre om alt mellem himmel & jord. 

Vi shopper også sammen, og jeg har introduceret Else til Baresso og Nespresso, og Else prøvesmager velvilligt mit hjemmebag - når det er mislykket trøster hun, og siger med overbevisning i stemmen "MEN det smager ALTSÅ Gitte", og når det lykkedes siger hun stolt "Har du virkelig SELV lavet dette? Det ligner noget der er købt hos en Konditor" ;) Trods aldersforskel går Søde Else gerne med på Prags, og spiser en af deres lækre hjemmelavede burgere, eller med på anden restaurant og prøver lækker mad. For som Else siger "jeg laver god gammeldags mad selv, men jeg elsker da at prøve noget nyt". Så kort sagt, vi hygger os :)

I torsdags havde hun ryddet op i skuffer og skabe, og spurgte om dette var noget, jeg gad have. Hun gad ikke have det stående længere, for det havde stået i flere år uden at være brugt, så hvis jeg kunne få glæde af det, måtte jeg få det!

Det viste sig at være denne fine Erik Bagger karaffel m/låg, og denne massive krystalvase fra Royal Copenhagen:
 Jeg så straks karaflen fyldt med mojitos eller strawberry daiquiri næste gang, jeg skal have gæster til drinks. Og udover at vasen vil være smuk med masser af blomster i, så er den også så stor, at den vil være fin fyldt med lækkerier når jeg har gæster eller f.eks. glimmer kogler her til jul. Jeg er SÅ glad for gaverne :)

I går kom jeg så træt hjem fra arbejde. Jeg gik ellers tidligt, men første dag på job efter en omgang forkølelse er altid sej. Smuttede ned forbi Matas (det indlæg kommer senere), og kom så endnu trættere hjem - og så ringer Else og spørger om jeg ikke vil have en tallerken mad op. 

Så jeg fik Else's hakkebøf m/bløde løg op og hjemmelavede kartoffelmos op. Nogen gange er det bare dejligt at blive forkælet på denne måde her  :)


Jeg laver sjældent god dansk mad, så jeg elsker når Else kommer med mad, og hun nyder at smage den type mad jeg laver, så det kunne jo næsten ikke være bedre :)

Er I lige så heldige, og har en god nabo, underbo eller overbo i jeres liv?

4 kommentarer:

 1. Det lyder som et godt naboskab og venskab. Jeg havde et fantastisk forhold til mine gamle naboer, men her hvor jeg bor nu, er det bare på hilsestadiet.

  SvarSlet
 2. Hold op hvor er du altså heldig. Else lyder til og minde meget om min (desværre afdøde farmor) :( Nøjh hvor ville jeg gerne have en Else Pelse til og bo under mig.

  Godt i sådan kan nyde hinandens selskab. Jeg misunder jer... men det er en god misundelse ;)

  SvarSlet
 3. Du er vel nok heldig at have en underbo som Else! Her hvor vi bor, er der ikke noget særligt fællesskab ud over, at man hjælper hinanden i ny og næ - og snakker hyggeligt sammen.

  SvarSlet
 4. @ SushiStegen:
  Ja, det er dejligt med et naboskab der har udviklet sig til et venskab :)

  @ CookieCrumble:
  Ja, er også bare super glad for hende og hendes selskab :)

  @ Madame:
  Ja, hun er bare guld værd. Når jeg f.eks. kommer hjem fra en rejse, så står der en "velkommen hjem" buket ved døren og venter. Den ene gang landede jeg ved midnat efter en tur til NYC, og hun var lige kommet hjem fra arbejde. Så lavede hun kaffe, og så sad vi og sludrede til klokken var næsten 5 om morgenen - SÅ hyggeligt!

  God weekend til jer :)

  /Gitte

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte