mandag den 7. januar 2013

Salat Nicoise - næsten...


Næsten fordi der ingen små sorte nicoise oliven var tilbage i spisekammeret, og jeg undlod også æg, da jeg syntes, der var nok protein i tunsteaks'ne, selv om det pynter.

Retten gav et hyggeligt flashback til blå himmel, højt solskin ved vandet i Nice og kølig hvidvin i glassene - men den gled nu også fint ned her en mørk januaraften med masser af stearinlys tændt, og naturligvis sammen med et godt glas hvidvin.

6. januar 2013

Jeg brugte:

1 lille hjertesalathoved
Rød og grøn peberfrugt i strimler
Grillet artiskok
Lidt kogte kartofler
Let dampede sprøde haricot verts
Lidt rødløg
Frisk tunsteaks der lige var vent hurtigt på en varm pande

Pressede lidt citronsaft udover som dressing.

Smagte super godt, og en dejlig afveksling ovenpå den tunge julemad, og vinterens slow food.

Hvad er din bedste ret med tun?



2 kommentarer:

  1. Nogle gange er det lige sådan en ret, fyldt med sommerminder, der skal til en mørk vinteraften. Det ser lækkert ud, og super ide med frisk tun - det har jeg aldrig tænkt på, så jeg plejer at bruge dåsetun.

    Mange hilsner fra

    Anne.

    SvarSlet
  2. Præcis, og ja prøv det med frisk tun. Det smager bare super lækkert :)

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte