søndag den 26. februar 2012

Cosy Sunday...

Vågnede til det skønneste forårsvejr, og så kan man næsten ikke andet end blive overskudsagtig :)

Så mens jeg nød en god Nespresso latte, bagte jeg scones.

26. februar 2012


Så morgenmaden endte med at se sådan her ud:

26. februar 2012

Jeg brugte en opskrift fra Politiken, som James Price har lavet:

Scones, ca. 12 stk.

  • 220 g. hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 25 g. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 50 g. koldt smør
  • 1,5 dl. kærnemælk


Mel, bagepulver & salt sigtes i en skål. Sukkeret røres i, og det kolde smør smuldres i, til blandingen ligner brødkrummer.

Rør kærnemælken i til blandingen samler sig til en blød dej.
Rul dejen ud på et melet bord, til den er ca. 1 cm. tyk, og udstik den i små runde kager på ca. 6 cm. i diameter.

Pensl scones'ene med lidt kærnemælk, og bag dem i forvarmet oven ved 200 grader i ca. 10 min.

Jeg brugte en hjerteudstikker, og fik 13 stk. ud af portionen.
Det er anden gang jeg bager scones, og ingen af gangene er de blevet lige så høje som dem man køber. Så næste gang vil jeg nok rulle dejen ud i ca. 2 cm. tykkelse.

De her smagte rigtig godt, bedre end den anden opskrift jeg brugte sidst, så dem vil jeg helt klart lave igen på et senere tidspunkt. Evt. med lidt grofthakket mørk chokolade i, uhmm...

Hvordan er DIN yndlings scone? Med chokolade? Rosiner? Tørrede tranebær? Nødder? Eller noget helt andet?

Har lige spist én til, med et tyndt lagt lemon curd og friske jordbær i skiver ovenpå. Det lærte jeg, dengang jeg boede i Australien :) Super kombination med den lækre nybagte scone, den syrlige lemon curd og så det friske jordbær, yummilicious!


4 kommentarer:

  1. Scones er altid godt :-)
    Jeg kan bedst lide dem med chokolade - og de almindelige...
    Og så får du mig lige til at tænke på at jeg har hjemmelavet lemon curd i køleskabet - jeg bliver da nødt til at bage scones... Hmmmmm

    SvarSlet
  2. Uha hjemmelavet lemon curd lyder avanceret men lækkert :) Og det passer bare perfekt til scones! Chokoladescones er altid et hit, og det var kun fordi jeg glemte at komme chokolade i sidst, at de blev helt plain :)

    Ps. Har lige hurtigt kigget på din blog - og der er helt bestemt opskrifter, jeg lige må tjekke ud ;)

    God aften.

    SvarSlet
  3. Giv mig lige et kald næste gang du bager: så skal jeg nok hjælpe dig med at gøre rent bord :o)
    Lulu

    SvarSlet
  4. Hahaha Lulu, jeg er helt færdig af grin :) Det skal jeg nok huske!
    Det sidste jeg bagte fik Else et par omgange ned af, og resten kom i fryseren.

    Dejlig weekend til dig!

    /G.

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte