onsdag den 15. februar 2012

Copenhagen Dining Week - vol. 1


Havde lykkeligt glemt hvornår Copenhagen Dining Week startede, men læste så heldigvis dette indlæg hos SushiStegen, og skyndte mig at bestille. Desværre var de steder, jeg aller helst ville have været så allerede optaget... Men da der jo er et stort udvalg at vælge imellem, fik jeg alligevel bestilt til nogle gange...

Første oplevelse var hos Numéro 64 på Østerbrogade. 
Jeg har været her en del gange, mens stedet stadig fungerede som Restaurant, og har kun meget positive minder. 

Modtagelsen var som altid rigtig fin - faktisk stod der en ung pige, og nærmeste hoppede på stedet af iver, for at vise os hen til vores bord. Dejligt med lidt engagement, tænkte jeg bare.

Vi startede med et glas cava, og fik samtidig serveret lidt brød.

13. februar 2012


Efter ca. 10 minutter fik vi serveret denne super lækre forret:

Koldrøget laks fra Rossini Caviar med peberrod, kål og dild
13. februar 2012

Vi havde bestilt et glas Chardonnay til forretten, men da den kom forholdsvis hurtigt, havde vi faktisk bare drukket cava'en til forretten.

Vi sad så og hyggesludrede, og tænkte i første omgang ikke over, at dem der var kommet efter os, allerede havde fået deres hovedret.
Det ironiske er, at tjeneren flere gange kom hen til bordet, og spurgte om alt var ok og om vi manglede noget. Hmm ikke andet end lidt mad, svarede jeg. Så kiggede hun på mig, og forsikrede os om, at vi skam ikke var glemt - men der var gået kaos i det ude i køkkenet pga. travlhed osv. men vores mad var lige på trapperne.

Der sad to super søde mænd ved bordet ved siden af, som rent faktisk tilbød os deres hovedret - det kan man da kalde service ;) Men det takkede vi naturligvis pænt nej til. Vi håbede jo stadig vores hovedret kom på et tidspunkt.

Da der var gået 50 minutter kom den glade tjener hen, og spurgte forundret, om vi stadig ikke havde fået vores hovedret? Øh nej, svarede vi, og begyndte at overveje om det var en joke... Hun stod hovedrystende og sagde, det forstod hun ikke. Så spurgte jeg lige ud om det var en joke, for der var 2 tjenere til lokalet, og hun havde den halvdel, hvor vi var placeret - så hun ville jo vide hvis maden kom...

Hun undskyldte så, og gik ud for at spørge i køkkenet.
Vores hovedret kom så efter et par minutter, og blev serveret med en stor undskyldning.

Heldigvis var hovedretten værd at vente på!
Kæberne var super møre og persille-skyen fyldt med smag.
Dog så jeg ikke skyggen af morkler i min portion, men maden var bestemt værd at vente på! Rodfrugterne var dampet så der stadig var bid i, og det smagte virkelig lækkert!

Braiserede svinekæber med morkler, rodfrugter og persille-sky
13. februar 2012

Grundet den lange ventetid på hovedretten, og at næste seating kom indenfor kort tid, var tjeneren flere gange henne og se, om vi var færdige med maden, så hun kunne bærer vores tallerkener ud. Det var lidt ærgerligt og ødelagde den ellers afslappede atmosfære.

Så da hun gik med vores tallerkener, kom hun direkte tilbage med desserten.

Desserten var 3 forskellige kugler is, som også smagte super godt.

"Jacob og Jakob Icecream"
Vava'u vanilleis, chokoladeis og passionsfrugtsorbet.


13. februar 2012

Iskuglerne var faktisk ret store, og det var virkelig noget af det bedste is, jeg nogen sinde har smagt. Den mørke chokoladeis var ikke for tung, men smagte lige tilpas. Vanillien super lækker, og så gemte jeg passionsfrugten til sidst. Fyldt med smag og let syrlig, passede lige til mine smagsløg - min veninde synes, den var lige syrlig nok til hendes smag.

Samme moment vi lagde skeen, stod hun med regningen.
De havde trukket vores hvidvin fra som plaster på såret for den lange ventetid.

Jeg vil nødig lyde som en sur gammel dame, men det ødelagde altså oplevelsen, at vi ventede så længe. Vi nåede det til tiden, men havde jo heller ikke noget andet alternativ end at spise hurtigere - overvåget af tjenere, som jo også var presset og skulle rydde af til næste seating.

Var der gået et eller andet galt i køkkenet kunne jeg forstå det, men eftersom hun blot serverede hovedretterne til de andre borde, så synes jeg der gik alt for længe, før hun rettede op på fejlen. Det ene af bordene havde knap sluppet bestikket fra forretten, før deres hovedret stod på bordet, og kommenterede det.

Måske havde jeg for høje forventninger, fordi jeg har haft så mange succesoplevelser der tidligere? Anyway så var maden stadig super lækker, men betjeningen langt under middel, og ødelagde helt klart den samlede oplevelse. 

Heldigvis behøver jeg ikke tage stilling til, om jeg vil spise der igen, da restauranten kun var åbent i forbindelse med Copenhagen Dining Week, og ellers kun bliver brugt til at leje ud til fester osv.

På vej tilbage til bilen, gik vi forbi den charmerende Brumleby. En lille super hyggelig charmerende oase midt på Østerbro.

13. februar 2012


Hvad med jer? Har I været til Copenhagen Dining Week?


4 kommentarer:

 1. Maden ser virkelig dejlig ud,jeg ville godt ha' ventet:-) Jeg har desværre ikke været kvik nok til at få kigget på de ellers gode tilbud under Dining Week

  SvarSlet
 2. Tja, når det er begrænset tid, så foretrækker jeg at kunne nyde maden.
  Du kan nå det endnu - der er stadig ledigt hos nogle restauranter.

  SvarSlet
 3. Maden ser skøn ud - særligt laksen ser indbydende ud, men jeg synes også det ødelægger en hel del af oplevelsen, når betjeningen forstyrrer så meget både med en stor forsinkelse og siden stress. Jeg bruger linket fra påmindelsesemailen til at give restauranterne feed back, så har de mulighed for at rette op på de små detaljer og fejl og få ros når det passer.
  Øv, men sød detalje at nabobordets tilbød at dele deres mad.

  SvarSlet
 4. @SushiStegen:
  Ja det var en lidt ærgerlig start på CDW, men heldigvis var maden helt i top. Jeg havde også gemt mailen med linket, og gav feedback på aftenen.
  Ja, det var to super flinke fyrer, og meget galante ;)

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte