søndag den 5. februar 2012

Malt-boller...

I december kom der ny forpagter af den kantine, vi benytter på arbejde. De bager en masse forskelligt brød, og især deres maltboller er jeg pjattet med.

Så jeg fik mig en snak med kokken, der står for bagningen, og gik glad derfra med opskriften samt et lille bæger med økologisk maltmel :)
Det var rart med en masse tips, når man er bagemongol som jeg, og får præstationsangst bare jeg hører ordet gær...

I mandags fik jeg så endeligt taget mod til mig, og fik bagt mine første maltboller. De blev heldigvis super gode! Så nu ligger resten i fryseren til når jeg får besøg af familien om et par uger.

(Klik på collagen for større billede)

31. januar 2012

Malt-boller:

½l. kærnemælk
½l. vand
25g. gær
Ca. 500g. hvedemel
Ca. 35g. maltmel
50g. sukker
200g. durum hvedemel
75g. økologiske græskarkerner
2 spsk. olivenolie
20g. salt

Koldhæves i 12-24 timer.

1 pisket æg + ekstra græskarkerner til pynt.

Tilsæt ingredienserne i ovennævnte rækkefølge. Dejen skal være klistret!
Da dejen var kørt på foodprocessoren, kom jeg den i en stor skål, jeg havde smurt med lidt olie. Dækkede til med film, og stilt på køl til næste aften.

Bollerne trilles, pensles med æg og drysses med lidt flere græskarkerner og efterhæver ½-1 times tid.
Bollerne hæver både til efterhævning og i ovnen, så vær opmærksom på størrelsen. Jeg lavede mine som en  clementin, og de endte med at blive som et fint æble.

Bages i 12 min. ved 200 grader, så vendes de på pladen og bages yderligere 2 min.


4 kommentarer:

  1. de ser vildt skønne ud.... men synes aldrig jeg har set maltmel i butikkerne .... det må jagtes!

    SvarSlet
  2. Jeg har aldrig hørt om maltmel, men det lyder rigtig spændende - tak for opskriften!

    SvarSlet
  3. @Tante Sød:
    Heller ikke mig - men jeg fik det i mel af ham :)

    @Madame:
    Faktisk troede jeg malt var flydende format, ved ikke hvorfor jeg havde den opfattelse? :)

    Men smagen er super lækker!

    SvarSlet
  4. De ser virkelig lækre ud!
    Jeg har netop sat min dej i køleskabet og glæder mig til nybagte boller i morgen :)
    Man kan forresten købe maltmel i Matas samt helsebutikker.

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte