lørdag den 21. januar 2012

Arancini...


Jeg har længe haft lyst til at prøve, at lave de små lækre arancini, som man får i Italien. Bare aldrig fået gjort det - før nu! 
Det var oplagt at bruge resten af risottoen fra i går - på trods af de fleste opskrifter på arancini kun er lavet på risotto risene og ikke en færdig risotto.

Men man skal jo turde turde, ikke? Og samtidig er "genbrug" jo godt, når man går ind for Stop spild af mad som jeg.

Resultatet blev helt forrygende, og de holdt fint sammen, så jeg havde slet ikke behøvet frygte, de ville falde fra hinanden, når de blev stegt. De smagte lige så godt som de ser ud, men bedøm selv:

(Klik på collagen for større billede)

21. januar 2012
Arancini a la Gitte:

Frisk mozzarella i tern ca. 1x1 cm.
1 rest risotto

mel
1 pisket æg
rasp

Olie til stegning

Jeg formede risottoen til små kugler med en tern mozzarella i midten. Rullede dem i mel, og lod dem stå lidt og sætte sig i køleskabet.

Så vendte jeg dem i pisket æg, og dernæst i rasp. Trykkede raspen godt fast på de små kugler.

Da olien var varm og sizzling, kom jeg forsigtigt de små arancini ned i og stegte dem til de var fint gyldne og sprøde. Jeg var lidt i tvivl om, hvor længe de skulle have, for udover at blive sprøde, skulle mozzarellaen jo også gerne smelte lidt. Tror jeg gav dem et par minutter, men det kommer selvfølgelig an på størrelsen.

Serverede dem med sprød salat, friske grønne bønner der lige var dampet hurtigt & rødløg der var slicet tyndt på mandolinjernet.

For at skabe lidt kontrast til den lidt fede risotto, var salaten kun dryppet med lidt citronsaft.

Yummilicious siger jeg bare!



2 kommentarer:

  1. Tusinde tak for henvisningen til os, Gitte! Og hvor er det bare noget dejlig restemad du laver. Tak for det.

    Din blog har fået en ny læser :-)

    KH
    Selina

    SvarSlet
  2. Hej Selina,

    Tak skal du have - det er jo om at sprede budskabet :)

    Glad for du vil følge min blog :)

    Dejlig søndag,

    /G.

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte