søndag den 17. juni 2012

The Perfect Morning...


Nogen gange taler billeder helt for sig selv...

17. juni 2012

Græsk yoghurt m/hjemmelavet sirup, hindbær & mynteskud.

Grovbrød:

500 g. hvedemel
100 g. Urtekrams økologiske speltbageblanding
25 g. hørfrø
25 g. græskarkerner
25 g. sesamfrø
20 g. gær
1½ dl. lunkent vand
1 tsk. salt
1 spsk. sirup
3 spsk. græsk yoghurt
Vand eller mælk

Overhæld speltbageblandingen med kogende vand, og lad den trække i 3-5 minutter.
Opløs gæren i lunkent vand sammen med salt.
Frø og kerner blandes i melet, og speltblandingen tilsættes sammen med gær, sirup og græsk yoghurt. Spæd op med mere vand eller lidt mælk.
Jeg kørte dejen på foodprocessoren til den blev mere elastisk, men stadig mere våd end en normal dej.
Dejen kommes i en smurt form, og hæver lunt & tildækket i 30 min. Spray med vand og drys med kerner eller frø.
Bages i forvarmet ovn 180 grader varmluft i ca. 40 min. afhængigt af ovn.



2 kommentarer:

  1. Juhuuu, du lever Gitte :) Dejligt at se, at der igen er liv på bloggen. ;) Og sikke da en skøn morgenmad du lige startede op med. YUM!

    SvarSlet
  2. Tak Søde, men ja jeg er i live, har bare gang i så mange ting lige pt. at der ikke bliver tid til at blogge dagligt. Men det bliver der snart igen, og jeg glæder mig :)
    Håber også du har det rigtig godt?

    Kram fra mig

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte