torsdag den 30. maj 2013

Homemade cupnoodle...


En sund og lækker frokost med masser af sprøde grøntsager:



Mens kyllingen koger snittes grøntsagerne.
Jeg brugte:

Rød- & grøn peberfrugt
Et halvt løg
Et par stilke blegselleri
Fuldkornsnudler
Kylling fond (havde en rest på frost)
Kogt kylling

Smag din cupnoodle til med f.eks. hvidløg og chili, eller nyd den som her helt plain fordi gode kyllinge fond bare smager fantastisk i sig selv.



tirsdag den 28. maj 2013

Æggekage m/pæde salater fra EGEN have...


I går aftes lavede jeg æggekage m/mager bacon og spæde salater & krydderurter - og det bedste var, at salaterne og krydderurterne er fra egen avl, yeah!!!




Jeg brugte almindelig- og rød romaine, feldsalat, mangold, kørvel, rucola, purløg, krus- og bredbladet persille. Og så kom jeg af en eller anden grund fra, også at bruge toppen af knoldselleri & løg og de små baby skud fra skvalderkålen.

Jeg snittede fine tynde skiver løg på mandolinjernet, og vendte det hele sammen med lidt ekstra jomfru olivenolie, citronsaft, salt & hvidløgspeber med krydderurter.

Behøver jeg sige, det smagte fantastisk :)





Jeg rev en rest parmesan og kom i æggekagen, og serverede den på friskt kernerugbrød sammen med lidt mager bacon.

Der ER bare noget særligt over det, når man har høstet fra egen have... Ingen sprøjtemidler, bare ren sprød smag :)



torsdag den 23. maj 2013

Yndlings morgenmad...


Så er dagen skudt i gang:




Og et close up, fordi jeg synes, det ser super lækkert ud:




Jeg har brugt:

1,5dl. øko. grovvalset havregryn
2dl. vand
1dl. øko. skummetmælk
1 lille syrligt æble - Granny Smith
60g. friske hindbær
1tsk. kanel
½ tsk. sukker
10g. hakket mandler, ristet på panden uden fedtstof




Hvad er din yndlingsmorgenmad?


onsdag den 22. maj 2013

Det regner...


Vågnede til silende regn - så hyggeligt!
Så hele morgenen har jeg nusset rundt med tændte stearinlys, og glæder mig over min lille have, nu bliver vandet godt igennem.

Når den lille have er fyldt med både frugt & grønt og masser af smukke blomster og planter, så er det dejligt at få fyldt regnvands beholderen op for nøj, hvor vander man meget...

Men regn eller ej, derfor kan man godt lege sommer og spise dette til morgenmad:




Og et close up, fordi jeg synes det ser så lækkert ud :)




Vi har fundet et charmerende lille gartneri, der udover at have de skønneste planter også har et kæmpe stort udvalg i almindelige krydderurter og de mere specielle som f.eks. lakrids basilikum og jordbær mynte.

Jeg købte blandt andet sidstnævnte, og alene duften gør at jeg er helt vild med den. Du kan læse mere om den fantastiske krydderurt her.

Hvad er din yndlings krydderurt?



fredag den 17. maj 2013

Sund snack...


Sund kost kan defineres på mange måder, for mit vedkommende kan jeg mærke tydelig forskel, hvis jeg husker at spise de små mellemmåltider imellem hovedmåltiderne.

Dagens formiddags-snack:





Jeg har brugt:

1 bæger økologisk skyr rørt m/vanillekorn fra Thiese mejeri
1 æble i både
1 nektarin i både
Mynte til pynt


De færdige portionsbæger med skyr er dejlig nemme, når man ikke lige prioritere tid til selv at røre de forskellige krydderier i, og så fås de heldigvis både i Fakta og Netto også :)

Hvad er din yndlings snack?



More bbq...


Det har heldigvis været muligt at grille mere, selv om det skønne vejr også har budt på regnbyger ind imellem.



På billedet er det salat af tomat, mango, løg, rå champignon & mini mozzarella kugler i hvidvins vinagre, grillet squash og champignon sammen med marinet kotelet & lam.

Lige for tiden kan jeg bare ikke blive træt af mango!
Så gode opskrifter med mango modtages gerne :)






mandag den 13. maj 2013

Carpaccio...



Èn af mine yndlings frokostretter er carpaccio, så igår da min Søs var og hjælpe med at flytte rundt hernede, serverede jeg dette til os:




Så dejligt bare at gå ud i haven, og klippe friske krydderurter til at pynte med :)




Jeg er rigtig glad for artiskokker, og har smagt mange forskellige sorter og kvaliteter dengang jeg rejste i Middelhavslandene og købte specialiteter - men disse her smagte virkelig helt forrygende! 

De var saftige og fine og "friske" selv om de kom fra dåse, og bare så super lækre, at de fortjener deres eget billede :)








søndag den 12. maj 2013

Friske asparges...


Der er sæson for de lækre hvide asparges lige nu, så det er bare om at nyde aspargessæsonen der vare til omkring Sankt Hans.

Forleden var jeg på shoppetur med en veninde, og butikkerne bugnede bare med de lækreste asparges:





Købte et kilo sprøde hvide asparges, der lå i store kasser, så man selv kunne vælge og veje af. Jeg fik også et stort bundt af de lækre grønne asparges med...





Så frokosten blev dampede hvide asparges med urtedressing & rejer... Så lækkert og det bedste var næsten, at solen skinnede så vi kunne sidde på terrassen og spise :)





Aftensmaden blev grillede auberginer & grønne asparges med en saftig og mør kalvekotelet - lige til at holde ud... ;)





Du kan finde inspiration til lækre opskrifter med hvide og grønne asparges her.




Morgen-hygge...


Tidligt i morges var der lettere overskyet og lidt småregn, så perfekt at starte dagen med en god kop Nespresso og lidt tændte stearinlys:









Dejlig søndag til alle :)



lørdag den 11. maj 2013

Og der grilles...


Vejret har været skønt, så der er blevet grillet til den store guldmedalje.

Her er det rødvinsmarinerede oxe steaks fra Slagteren:




Det er dejligt med en stor grill, når man ikke gider lave salat, men bare vil grille forskellige grøntsager på grillen:









Der blev også grillet store champignons, men dem glemte jeg at tage pics af.


Hvilke grøntsager er dine favoritter på grillen?





Road trips...


Jeg er faldet rigtig godt til hernede, og elsker især den smukke natur, som jeg er omgivet af hernede. Det er skønt at "genopdage" områderne igen, og det bringer masser af dejlige minder pludselig at færdes steder, hvor jeg for eksempel har redet som barn.

Billedet her er sidst, min Søs og jeg var på vej på Shoppetur.
Når man møder sådan en fætter, er det godt, jeg ikke længere er stresset - på den anden side, er sandsynligheden for at man møder sådan én inde midt i København, nok heller ikke så stor.... ;)






Og billedet her er fra da en veninde og jeg kørte rundt på må og få, og bare nød naturen på sydals. Jeg har aldrig set sådan et skilt før, og tænkte det fortjente at komme med  i et indlæg.




Hvad med jer? Synes I også, at begrebet Søndagstur bør indføres igen??? :)



torsdag den 9. maj 2013

Early morning...


Elsker bare de tidlige morgener med fuglene der pipper, solen der er ved, at bryde igennem og morgenduggen på mine blomster og planter i haven...

Sidder på en taburet i døren ud til haven med min morgenmad og den gode Nespresso indenfor rækkevidde... så kan det kun blive en god dag ;)





onsdag den 8. maj 2013

Smagen af sommer...


Kender I det, at man forbinder nogle smage med f.eks. en årstid?

Noget så enkelt som en rugbrødsmad med rucola, tomat i skiver, mayo, løg og purløg fik mig forleden til at tænke på sommer.
Tomaterne - godt nok udenlandske - var nemlig store, saftige og fulde af smagen af sommer :)




Glæder mig til at skulle spise mine egne hjemmeavlede tomater...

Hvilke smage forbinder du med sommer?



tirsdag den 7. maj 2013

Frokost i solskinnet...


Kender I det, når man gerne vil være to steder på én gang?

Jeg elsker at være i haven, især når der er det skønneste solskin, som der har været de sidste par dage - men samtidig får vejret mig jo også til at tænke på alverdens lækre forårsretter, men jeg kan jo ikke både være i køkkenet og i haven på samme tid...

Så forleden blev frokosten lavet i bedste Stop-spild-af-mad-ånden. Nemlig en rest salat, og et par mini frikadeller, jeg havde i fryseren.

Men det allerbedste var, at jeg kunne sidde i solskinnet på terrassen og nyde maden :)



Salaten:

Cherry tomater i halve
Finthakket løg
Frisk mango i tern
Frisk basilikum
Mini mozzarella i skiver

Dressing:

Lidt olie
Honning
Hvid balsamico
Salt & peber
Lidt chia frø


Frikadeller:

Hakket svinekød max. 10%
Et æg
En håndfuld havregryn
Lidt mel
Revet løg
Lidt danskvand
Salt & hvidløgspeber med krydderurter
Frisk timian

Kødet røres sejt med salt, og resten af ingredienserne tilsættes. Lad gerne kødet trække på køl en times tid, hvis du har tid. Formes og steges på panden i lidt fedtstof, eller bages i ovnen. Jeg foretrækker en sprød frikadelle, så jeg steger dem næsten altid på panden.




lørdag den 4. maj 2013

Grillet lam...


Grillet lam, I <3 it...



Især når det er grillet så det er sprødt og karamelliseret udvendigt og blødt og saftigt indvendigt... 

Her med sprød salat, tzatiki og ovnbagte selleri fritter, uhmm...




fredag den 3. maj 2013

Fuldkorns spaghetti m/masser af squash...


Jeg elsker squash og pasta, især fuldkorns spaghetti - og forleden blev det til denne frokostret, da jeg havde gæster.




Jeg brugte:

Fuldkorns spaghetti
Squash
Citronsaft + skal
Hvidløg
Løg
Frisk timian
Ekstra jomfru olivenolie
Kogt kyllingbryst
Parmesan
Et par spsk. fløde

Flæk squash på langs, fjern kernerne og skær dem i passende stykker. Svits dem på panden i lidt olivenolie sammen med finthakket hvidløg, frisk timian og løg. 
Det kogte kylling skæres i tern og vendes i.
Smag til med salt, peber, citronsaft og -skal.
Saml retten med et par spsk. fløde.
Vend den kogte spaghetti i, drys med revet parmesan og server :)

Hvad er din yndlingret med squash?





Spejlæg & mini grovbrød bagt på rug-surdej...


Dagens morgenmad:



Hurtig & sund morgenmad:

Et æg fra Günther's glade høns
1 bæger æggehvide
Et par skiver røget filet i tern
En halv rød peberfrugt i strimler
Purløg
Salt & peber

Serveret med mini grovbrød bagt på rug-surdej:




Mini grovbrød:

25 g. gær
2,5 dl. lunken vand
1 tsk. salt
2,5 dl. hjemmelavet rug surdej
3 spsk. græsk yoghurt 0,1%
1 spsk. flydende honning
1 spsk. rapsolie
Ca. 400-500 g. økologisk rugmel
Ca. 400-500 g. groft økologisk spelt mel
1 dl. græskarkerner

Mælk eller vand til pensling + sesamfrø til pynt

Opløs gæren i det lunkne vand sammen med salt. 
Tilsæt resten af de våde ingredienser.
Tilsæt mel lidt efter lidt til du har en glat og smidig dej.
Stilles til hævning på køkkenbordet med et viskestykke over i en times tid.
Formes til små grovbrød, skær eventuelt mønster i overfladen, pensl med lidt mælk/vand, og drysses med sesamfrø.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 min.



torsdag den 2. maj 2013

Pulled Pork...


Forleden var vi på ude og storshoppe på de forskellige planteskoler, og endte med at spise aftensmad på Ib Rehne Cairo.

Jeg var i burger humør, så prøvede deres pulled pork burger.



Jeg ved, der er delte meninger om, en burger kan se lækker & indbydende ud, men det mener jeg nu godt den kan.

Desværre er det ikke lige tilfældet med burgeren her, men tilgengæld smagte det pulled pork forrygende. Syntes ikke lige at baked beans passede til, og da slet ikke kolde som de var i serveringen her. Burgerbollen var kan man ikke sige noget skidt om, for den smagte ikke af noget, så spiste kun lidt af bunden ;) Men som sagt smagte kødet rigtig godt, og der var rigeligt af det.

Jeg vælger nok ikke pulled pork burgeren igen, men det var sjovt at prøve :)


Mere pulled pork...

For noget tid siden havde min svoger hjulpet én af dem, fra det danske grill landshold med hans bil. Som tak fik ham to store pulled pork stege, og jeg var så heldig, at være inviteret med til middag begge gange :)

Her er et pic af den ene steg, inden den blev "revet" fra hinanden og serveret til byg selv burgere. Som I kan se, har der været en lille mus i venstre hjørne... det var yndlings nevøen, der ikke kunne vente ;)




Jeg kunne heller ikke vente, så jeg glemte helt at tage et pic af min færdige byg selv burger i begejstringen.... men godt smagte det ;)



Morgenmad på terrassen...


Hvorfor er det bare, at alting smager bedre, når det indtages ude i det fri??? Mon det er fordi, det skærper alle sanser at være ude i det fri?

Dejlig start på dagen i solskinnet :)





Iført varm trøje & pashmina, men stadig udenfor i det fri ;)



onsdag den 1. maj 2013

Fantastisk onsdag...


Startede med visit hos Günther & co. sammen med min gode veninde. Så hyggeligt, og kørte derfra med bilen proppet med skud fra pil og troldepil, der nu står i vand for at danne rødder, så jeg kan plante dem ud i min lille have senere. Elsker troldepil :) Det er et "åbent" træ, der alligevel giver lidt privacy og så er det dekorativt samtidigt.

Jeg var også så heldig, at jeg drog hjem med seks friske æg igen, og en liter frisktappet birkessaft - så dejligt :)

Ellers er dagen tilbragt i haven sammen med min Søs. Fik fjernet flere gamle rødder, plantet kirsebærtræet og et par andre buske, og klippet endnu mere efeu af det gamle ahorn træ.

Sidst på eftermiddagen holdt vi pause, og så jeg blev forkælet med denne lækre hjemmelavet koldskål af Møffe. Det er ikke skidt at være hendes lillesøster, skulle jeg hilse og sige ;)



Vi glæder os til at lave det med friske danske jordbær, forhåbentligt fra vores egne små køkkenhaver :)


Senere grillede vi. Yndlings nevøen havde lånt gasflaske og den lille transportable gasgrill med til stranden for at grille med nogle venner, så vi grillede med kul i bålstedet. Elsker bare duften og smagen af grillet kul...




Møffe lavede en lækker salat til af cherry tomater i halve, mango i tern, finthakket løg, små mozzarella kugler og frisk basilikum i krydderurte vinegrette. Og så grillede jeg et groft fuldkorns flute med surdej.

Har I også haft gang i grillen i det dejlige solskin?



Günther's hønsegård...


Jeg har den sødeste veninde, som sjovt nok har de sødeste forældre. Forleden morgen havde hendes far været forbi, så da jeg stod op, stod der en bakke med 6 friske æg fra deres hønsegård ved min hoveddør. Æggene var så store og friske, at låget næsten ikke kunne lukkes...

Her store flotte blødkogte æg fra forleden morgen:



Jeg blev bare SÅ glad! For er der noget bedre end store friske æg fra høns, der stortrives i deres fine hønsegård?

Med så friske æg, er det bare oplagt at lave pocheret æg, så her er et billede af frokosten forleden:




Og her et close up, fordi jeg er så stolt af resultatet ;)
Blommen var helt perfekt blød og løbende.




Og her fra en anden frokost:
Lyset gjorde desværre blommen mere lysegul end den mørkegule farve, den oprindeligt have.
Kombinationen med de grillede asparges, hårdt ristede champignons og så den løbende blomme fra spejlægget smagte super lækkert.



Producenterne af ovennævnte billeder kommer her:
Billederne er dog taget, da jeg var på besøg mens der endnu lå sne.





Når Günther er i haven, går de frit rundt og bliver i haven.
Mens vi var der, gav han dem en stok grønkål. De blev helt vilde, og sagde nydelyde som man ikke umiddelbart ville have forbundet med høns. Havde jeg ikke selv oplevet det, havde jeg nok ikke troet på det, men høns kan altså sige nydelyde :)






Hvad er jeres yndlings-spise med æg?