søndag den 29. april 2012

Hyggeligt besøg af Tante Sød...


I dag var den søde Tante Sød inviteret til frokost, og jeg serverede denne menu for hende.

Grillede grønne asparges m/hakket hårdkogt æg, brøndkarse, vinagrette & ørredrogn:

29. april 2012


Dette er én af mine yndlingsretter med grønne asparges. Jeg steger dem altid på grillpanden, da jeg synes det bevarer sprødheden bedre end når man damper dem.

29. april 2012


Hovedretten: Mør kalvesnitsteak m/grillet dansk portobello svamp m/kryddersmør (smør, hvidløg, timian, ramsløg, kapers, citronsaft & peber). Jeg serverede mango/tomatsalsa på sprød romaine salat til, men det glemte jeg at tage billede af.

29. april 2012


Desserten var jeg lidt nervøs for, da jeg jo ikke er den bedste dessert kok, og man kan jo næsten ikke få andet end præstationsangst, når man ser Tante Sød's kagetalenter...

Da jeg netop havde fået noget hvid chokolade, var det oplagt at lave noget med det, så jeg fik inspiration til disse små tærter med hvid chokolade og blommer fra bloggen Himmelske kager, der igen havde hentet inspiration hos Anne au Chocolat.

Jeg serverede tærterne med en klat god vaniljeis:

29. april 2012


Små blommetærter m/hvid chokolade
Jeg fik 3 små tærter - mine metalforme er 10 cm. i diameter og ca. 2,5 cm. høje

70 g smør
70 g hvid chokolade, hakket, Ivoire fra Valrhona
1 æg
60 g sukker
40 g mel
1 knsp salt
2 blommer, i både
2 spsk sukker

Smelt smørret i en gryde, smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i.
Fordel kagedejen i 6 små runde smurte kageforme. Put blommebådene i dejen, og drys med lidt sukker. Bag i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 15 minutter.
Vent med at vende dem ud af formene, til de er helt afkølede


En god Nespresso latte var obligatorisk, og kombinationen smagte forrygende :)


29. april 2012

Mens jeg browsede opskrifter med hvid chokolade, stødte jeg på denne indbydende blog: Chocolat.dk - hvis ikke I kender den, er den helt sikkert et besøg værd :) Jeg skal i hvert fald tilbage, og prøve nogle ag de lækre ting, hun producere - og hendes billeder er så indbydende, man får lyst til at række ud og spise direkte fra skærmen :)


Homemade chocolate...


I går aftes blev jeg overmanet af en pludselig indskydelse, og gik i køkkenet og lavede lidt chokolade. Faktisk har jeg haft lyst til det, siden jeg så CookieCrumble's lækre billeder af hendes chokolader, men det blev altså først en realitet i går og her er resultatet så:

Hvid chokolade m/hakket mandler & frysetørret hindbær:

29. april 2012


Mørk chokolade med hakket pecans & frysetørret hindbær:

29. april 2012


29. april 2012


Da jeg ikke spiser det selv, lavede jeg små cellofanposer med chokoladerne. Så er de nemme at give væk:

29. april 2012

29. april 2012


Disse her blev sat på bordet tidligere idag, hvor Tante Sød var på visit:

29. april 2012

Jeg havde faktisk nogle rigtige chokoladeformer engang, men dem kunne jeg ikke finde, så de er nok smidt ud. I stedet måtte jeg være kreativ og tømte en chokoladeæske, så jeg kunne bruge formen. De små runde er metalforme til konfekt.

29. april 2012



lørdag den 28. april 2012

Brunchbuffet på Prags...

Hele sidste år tumlede jeg med en idé om, at lave en "klub". En klub hvor der var forskellige arrangementer hver måned, og det skulle være alt lige fra brunch'er, kulturelle arrangementer, biograf & teaterbesøg, håndlæsning, hyggemiddage, skovture, croquistegning ja you name it.

Pointen skulle være, at mødes jævnligt til hyggeligt samvær, uden nogen behøvede gå til af stress og jag med forberedelse osv.

April har været en travl måned, så første arrangement krævede ikke den store planlægning - brunch på Prag. Prag er et super hyggeligt sted, og jeg elsker at have et lokalt sted, hvor både pris og kvalitet hænger sammen.

Vi mødtes til deres hyggelige brunch-buffet til 99,- pr. person. Jeg tog et par hurtige billeder, desværre blev de sidste lidt rystede, da det skulle gå stærkt - der var kø :)

Jeg tyvstartede hjemmefra med en lille kaffe-latte:

28. april 2012


På køl stod små skåle med yoghurt naturel - nogen med müsli og nogen med gylden sirup. En smule malplaceret ved siden af tomatsalaten, men dejligt den står på køl og serveres dejlig kølig og ikke lun.

28. april 2012


Her pastasalat, 3 forskellig slags pålæg, brie, druer & primadonna:

28. april 2012


Sidste fad er med grapefrugt, ananas og appelsin i små bidder:

28. april 2012


Her to forskellig frugtkompot til yoghurten og müsli:

28. april 2012


Der var også hvide- og kryddersild fra Christiansø:

28. april 2012


Her lun tærte med champignon og rød peber. I baggrunden små rundstykker og wienerbrød:

28. april 2012


I varmebeholderne var der sprød bacon & ristede cocktailpølser:

28. april 2012


Til venstre er det scrambled eggs, chili con carne og lun leverpostej m/champignons:

28. april 2012


Chokoladekage m/flormelis:

28. april 2012

Og så blev der også bagt lune vafler, som blev serveret med marmelade, chokolade sovs og flødeskum, så vi nærmest trillede derfra.

Nå ja, der var også flere forskellige slags hjemmebagt brød, og rugbrød med masser af kerner.

Super hyggelig formiddag :)






fredag den 27. april 2012

Lazy Friday...


Hyggelig afslutning på en travl uge med kolde øl, chips og gang i de forskellige spil. Nogen spillede back gammon, andre bezzerwizzer, det nye bordfodbold var også i gang, og på xboxen blev der spillet golf og tennis.

Så kom ikke fra arbejde tidligt, som jeg ellers havde planlagt, men pyt for vi havde det super hyggeligt :)

Jeg var ikke lige in the mood til at stå længe i køkkenet, så aftensmaden blev en taster-boks fra We Do Food med tre lækre salater, og så stegte jeg en supermør wienersnitzel med lidt kapers og høvlet peberrod.

27. april 2012


Den første salat var med hvedekerner, fine agurktern, græskarkerner og cherrytomater:

27. april 2012



Sprød blomkål, grønne bønner, karse og ristet sesam vendt i Skyr:

27. april 2012



Den sidste med fintsnittet hvidkål, krydderurter, ristede hasselnødder og tranebær vendt i en mild vinagrette med sennepsfrø:

27. april 2012

Det er ingen skam at benytte sig af take away, så længe det holder denne lækre kvalitet! Så har du ikke været forbi We Do Food på Halmtorvet 21 endnu, så er det klart et besøg værd. Foruden de færdige salater, kan du blande din egen salat med dine sprøde grøntsagsfavoritter. Der er også altid lækkert brød, og et lille udvalg i lækre cupcakes m/frosting, romkugle eller f.eks. jordbærtærte - alt sammen hjemmebagt! 

Og er du dernede, så husk at få et salat-rabatkort.
Det kan godt betale sig, for når du først har smagt deres lækre salater, kommer du helt sikkert igen :)


torsdag den 26. april 2012

Miljøskadet kat?

I går var det semifinale i Champions league, og spændende var det, da Bayern München og Real Madrid fortsatte med både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence for at få opgøret afgjort.

Og Tigerdyret er åbenbart blevet mere miljøskadet, end jeg havde anelse om, for selv hun fandt kampen interessant.

Hun hoppede helt op på kommoden, og sad foran de 42".
Det kan man vist kalde udsigt fra første parket...

26. april 2012

26. april 2012


Faktisk så spændende at hun ikke nøjedes med at kigge...

26. april 2012

26. april 2012


Her nærstuderes Cristiano Ronaldo, dog uden den store interesse. Han er jo heller ikke Guardiola.... ;)

26. april 2012

Jeg vidste godt, at hun så fjernsyn - men det er første gang, hun sad der i så lang tid :) 

Ser jeres husdyr også fjernsyn?

Sushi heaven...


I dag var jeg inviteret ud at spise forsinket fødselsdagsfrokost med en god leverandør. Han skrev, han håbede det ville være okay med Sticks'n'Sushi på toppen af Tivoli hotel... Om det var!!! Det er et af mine yndlings steder, for ikke nok med sushi'en er ultra lækker, så er udsigten også skøn!

Der havde været et par småjusteringer i menukortet, men jeg endte alligevel med at bestille det samme som sidst, eller næsten...

Jeg elsker de sprøde lækre Crispy ebi hapsere, så dem måtte jeg bare have. Man får 6 stk. af de toplækre hapsere:

26. april 2012


Her close up af dem, og du må da indrømme de ser super indbydende ud, når de ligger der på fadet. Top sprød pankopaneret reje med miso aioli & pyntet med koriander og chili, uhmm...

26. april 2012



Maguro tataki. Let grillet tun, kinaradise, karse, purløg, ingefær, rødløg, chili & ponzu sesam dressing i skøn forening:


26. april 2012


Og så sluttede jeg af med den traditionelle laksetatar - den bliver jeg bare aldrig træt af, og så den smager lige så godt, som den ser ud!

26. april 2012

Desværre var der igen overskyet, så desværre var der ingen solskinsbilleder. Glæder mig til sommer, hvor vi skal sidde og spise den skønne sushi ude på terrassen:

26. april 2012

26. april 2012

Efter maden drak vi traditionen tro kaffe latte på gyngerne, og nød den flotte udsigt selv om solen udeblev :)

Har du ikke været der allerede, så er Sticks'n'Sushi på toppen af Tivoli Hotel bestemt et besøg værd!


onsdag den 25. april 2012

En lille smule forår...

Jeg har altid elsket ny udsprungne bøgegrene :)
For mig er det = forår, så derfor blev jeg nød til at tage disse billeder af bøgehækken, som jeg parkere min cykel ved siden af hver dag på arbejde.

23. april 2012

23. april 2012


Aftensmaden i dag blev fuldkorns spaghetti m/chorizio, cherry tomater, aubergine, peberfrugt, løg og masser af frisk ramsløg og basilikum:

25. april 2012

25. april 2012

Og da lysten til at bage meldte sig, endte jeg med at bage disse grove gulerodsboller:

25. april 2012

25. april 2012

De smager helt forrygende med et tyndt lag koldt smør, og så en god klat hjemmelavet æblemos, uhmmm....

Jeg fulgte denne opskrift:

Gitte's grove gulerodsboller - ca. 24 stk.

250 g. økologisk grahamsmel
150 g. grovvalset havregryn
450 g. hvedemel
1 spsk. salt
3 tsk. sukker
40 g. gær
4 dl. lunken vand
2 dl. skummetmælk
4 dl. græsk yoghurt
3 spsk. rapsolie

2 store gulerødder, groft revet
75 g. græskarkerner
50 g. hørfrø

Æg til pensling
Blandet kerner til drys

Gæren røres ud i det lunkne vand, tilsæt salt & sukker.
Derefter tilsættes resten af ingredienserne og det hele køres til en glat dej i food processoren.

Stilles til hævning i en skål, smurt med lidt olie og klæde over.

Dejen æltes godt igennem, og formes til boller, der pensles med æg og drysses med lidt blandet kerner.
Bages i forvarmet ovn ved 185 g. varmluftsovn i ca. 12-15 min.


søndag den 22. april 2012

Sunday late breakfast...

Efter nogle dage uden appetit, må der tages revanche!

Små fluffy pandekager med æble/pærekompot, ristet hakket pecans og en god kaffe latte:

22. april 2012

Opskriften er den sædvanlige - jeg bager dem på min blinispande men det er jo en smagssag :)

Små fluffy pandekager ca. 10 stk.
1 æg - delt
1 dl. mælk eller kærnemælk
45 g. mel
1/4 tsk. natron
1/2 tsk. bagepulver
Lidt vanillekorn

Del ægget. 
Pisk æggeblommen med mælk og vanillekorn. 
Bland natron og bagepulver i melet, og pisk det i mælkeblandingen. 
Pisk æggehviden stiv, og fold den forsigtigt i dejen.
Blandingen bliver bedst hvis den for lov at stå og trække i minimum 30 minutter



Jeg havde nogle æbler, som var bleve lidt rynkede men ellers ikke fejlede noget samt nogle pærer liggende i frugtskålen. Vidste jeg ikke ville få brugt pærerne, så jeg valgte at lave en kombineret æble & pære kompot, ingen grund til at lade frugten gå til spilde!

Helt enkelt men det smager fantastisk!

Æbler og pærer skrælles og kernehusene fjernes. Skæres i små stykker og dampes møre sammen med lidt citronsaft og vanillekorn. 
Nogle gange foretrækker jeg en grovere mos, men i dag var stavblenderen alligevel fremme, da jeg havde pisket æggehvide til pandekagerne, så frugten fik en hurtig omgang.




Så nem og lækker morgenmad, og så er den væsentligt sundere end almindelige pandekager.


lørdag den 21. april 2012

Tigerdyret...


Når man er 9 måneder, er man så en stor killing eller en lille kat? Anyway, så er det i hvert fald ikke selvtillid hun mangler...


Her gaber hun demonstrativt, efter jeg har bedt hende hoppe ned fra bordet:

April 2012


Her siger hendes udtryk bare alt!
Hoppe ned fra bordet? As if... ;)

April 2012


Kom ikke og sig, det er kedeligt at have kat... ;)

Wonderful Copenhagen...


Efter et par dage på langs, var det skønt at blive luftet i Landbo Højskolens smukke have. Selv om det bare var en kort tur, var det skønt med frisk forårsluft - også selv om det var overskyet og småregnede lidt.

Jeg var spændt på at se billederne derfra, da de så ret mørke ud. Jeg vælger dog at lave et indlæg med dem alligevel, da overskyet og småregn ER en del af det danske forår - og det kan jo også have sin charme...

21. april 2012


21. april 2012

21. april 2012


Halv tamt andepar, der glade fulgte efter os mens vi tog billeder:

21. april 2012


De sidste anemoner:

21. april 2012


Påskeliljerne stod fint:

21. april 2012


Ærgerligt de lyserøde/pink nuancer ikke kom med på billedet, men de Japanske kirsebærtræer er nu smukke alligevel:

21. april 2012


Close up af grenene der bugnede med blomster:

21. april 2012


Flere tulipaner i skovbunden:

21. april 2012

21. april 2012

21. april 2012


Der var masser af rhodendendron, og nogle af dem allerede sprunget ud:

21. april 2012


De smukke tulipantræer var også i fuldt flor:

21. april 2012


De farvede var knapt så udsprungne som de hvide tulipantræer:

21. april 2012

Det er faktisk første gang, jeg har gået rundt i den smukke have, men jeg glæder mig til at skulle derind i høj solskin igen!