onsdag den 31. august 2011

Tilbage til overfladen....

Så blev det onsdag, og jeg er heldigvis på vej tilbage til overfladen igen. Hvor er sådan en omgang med feber og forkølelse bare deprimerende! Nu sidder jeg her, med rusten stemme og en næse så selv Rudolf ville være en smule misundelig...

Nå, men igår aftes gik det pludselig op for mig, at jeg ikke rigtig havde noget spiseligt hjemme. Til gengæld havde jeg 3 bananer, der var very ripe for at sige det mildt, så jeg besluttede mig for, at røre dejen til nogle lækre boller, som jeg havde set hos Madame Black her.
Jeg ændrede opskriften, så den passede til det, jeg havde hjemme og resultatet blev rigtig godt - dvs. jeg kan ikke rigtig smage ret meget, men konsistensen er blevet rigtig fin synes jeg. 

Boller m/banan & tørrede tranebær:
31.august 2011

31. august 2011
 Min opskrift blev som følgende:

15 g. gær
1 dl. vand
3 bananer, alm. størrelse
1 spsk. ahorn sirup
75 g. tørrede tranebær
75 g. økologisk spelt
350 g. hvedemel
De skulle faktisk have været penslet med æg, men det glemte jeg da helt, kan jeg se nu, hvor jeg læser opskriften igennem.

Rør gæren ud i vandet sammen med saltet.
Vend moset banan og tranebær i. 
Tilsæt melet gradvist, og ælt godt igennem.
Kommes i en skål m/film over, og hæver natten over i køleskabet.
Bages i ca. 20 min. ved 180 grader.

Min søde underbo var kaldt ekstra ind på arbejde i dag, så jeg har lagt denne lille hilsen ved hendes dør - nogle gamle blade og en pose med et par friskbagte boller og en lille hilsen. Så har hun lidt at hygge sig med, når hun kommer hjem fra arbejde:

31. august 2011

Et godt tegn på, at forkølelsen er på retur er, at jeg har fået sulten igen... Det ville ellers ikke have skadet, hvis den havde været væk et par uger eller mere... Lavede denne salat til frokost af hvad der var i køleskabet.

Tomater, løg, bredbladet persille, salat tern, en halv avokado, et par marinerede hvidløg, citronsaft og salt & peber kommer til at se så lækkert her ud:
31. august 2011
Jeg kan som sagt ikke smage ret meget, men det visuelle betyder jo også rigtig meget :)


søndag den 28. august 2011

Lidt stemnings billeder....


Mit fine Fay Stel fra Green Gate, hvor noget af det hænger her:

28. august 2011

Fadet m/blomster på det antikke sybord i stuen. 
Sybordet har været min Mormor's, og hun fik det i konfirmationsgave:
28. august 2011

Gammelt s/h billede, jeg engang fik en fotograf til at tage af min dejlige nevø:
28. august 2011

Andet s/h billede af nevøen. Totalt nuttet...
Har billederne stående fremme selv om de er gamle, da de er så fyldt med gode minder:
28. august 2011

Orkidéen i stuen vokser og blomstre - helt enkel og fin. 
Lige nu er der 19 blomster på den:
28. august 2011

28. august 2011
 Det samme gør den pink orkidé ude i alrummet.
Den har 21 blomster:
28. august 2011

28. august 2011
Så det har været "udsigten" mens jeg har siddet i sofaen med min dyne godt pakket ind i kæmpe trøje og pashmina tørklæde.

Man kan godt hygge sig lidt, selv om man er omgivet af lommeletter og næsespray :)


Søndags-hygge...


Yeah! Mit ondt i halsen er væk - desværre har det transformeret sig til en ordentlig forkølelse... Det samme skete sidst jeg havde ferie, og det er da bare SÅ irriterende :(

Jeg har så mange planer i mit hoved, kreative hyggelige ting, jeg vil lave, så jeg har slet ikke tid til at være syg!
Ville ønske jeg kunne stoppe tiden - den går alt for stærkt, og jeg når slet ikke alt det, jeg gerne vil....

Her til formiddag har jeg hygget med dejlig kaffe og Mad & Bolig og Bolig. Magasiner jeg har fået tilsendt for lang tid siden, bare slet ikke nået at få læst...
28. august 2011
Jeg har også endelig fået pakket "Trøstegaven" til Pille ind, og den bliver sendt afsted i morgen:
28. august 2011

Og sørme om der ikke også er en lille pakke til min søde Søs. Den bliver også sendt afsted til det Sønderjyske i morgen:
28. august 2011
God søndag :)


lørdag den 27. august 2011

Lørdag...


I dag har jeg sovet længe for første gang i meget lang tid.
Vågnede i nat med ondt i halsen og feber, skønt...
Det samme skete på nøjagtig samme tidspunkt sidste gang jeg havde ferie - skal jeg mon konkludere det er et varsel, og at jeg egner mig bedst til at holde ferie??? ;)

Nå, men når nu jeg alligevel er små sløj, og det er halvmørkt udenfor så må jeg hellere vende det til noget positivt!
Har tændt en masse hyggelige stearinlys, har dejlig kaffe i koppen og lækker morgenmad :) 
Så må det godt styrt regne, tordne og lyne udenfor.

27. august 2011
 Sunde pandekager:
27. august 2011

27. august 2011
 Pandekager:

1 æg - delt
1 dl. skummetmælk
45 g. mel
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
vanillekorn

Del ægget. 
Pisk æggeblommen med skummetmælk.
Bland natron og bagepulver i melet, og pisk blandingen i dejen.
Æggehviden piskes stiv og blandes i sammen med lidt vanillekorn.
Dejen bliver bedst hvis den får lov at trække i 20-30 min.

I mens skrællede jeg æbler, og skar i tern. Kogte dem sammen med mere vanillekorn og lidt frisk revet ingefær. Ville egentlig have lavet æblemos, men da jeg synes de små tern var så fine, kom jeg i stedet nogle frosne hindbær ned i, lagde låg på gryden og lod dem små og køle mens jeg bagte pandekager.

Jeg drypper lidt olie på et stykke køkkenrulle, som jeg lige tørre min  blinispande over med, inden jeg hælder dej i. Der bliver 10 stk. af sådan en portion, så det passer enten til én meget sulten person eller fint til to personer :)

Her det færdige resultat - dryppet med 2 spsk. ahorn sirup:
27. august 2011
 Jeg elsker de her pandekager, fordi de er luftig og lette og forholdsvis sunde. Nogen gange variere jeg, og kommer lidt blåbær i dejen eller river et æble/pære ned i - så der er mange muligheder for variation.

- og lidt hygge
27. august 2011
Dejlig lørdag til alle :)

fredag den 26. august 2011

Ferie slut...

Så er denne uges ferie slut :(
Den er bare fløjet afsted, og hvor har jeg bare nydt det.
Dejligt med et lille pusterum, selv om jeg langtfra har nået alle de ting, jeg havde håbet. But hey - that's life ;)

Fik lyst til at bage i eftermiddags, og det endte med at blive nogle helt fantastiske muffins. Faktisk nogen af de bedste, jeg nogen sinde har bagt, hvis jeg selv skal sige det.

Hindbær/mandel muffins:
26. august 2011

Her med frosting, men det smagte faktisk ikke specielt godt, så jeg endte med at skrabe det af! Og jeg elsker ellers frosting... Men de smagte super godt uden, lune og med en god kop Nespresso, yum.
26. august 2011
Opskriften er helt enkel:

100 g. grofthakkede mandler
100 g. smeltet smør
100 g. sukker
2 æg
60 g. hvedemel
40 g. groft økologisk spelt mel
1 tsk. bagepulver
vanillekorn
150 g. hindbær

Pisk smør og sukker luftigt.
Tilsæt ét æg af gangen.
Bagepulver og vanillekorn vendes i melet, og blandes i dejen sammen med de groft hakkede mandler og hindbær.

Bages ved 180 grader er ca. 20 min.

Portionen her gav 12 muffins.


torsdag den 25. august 2011

Ferie forkælelse....


Jeg vandt et væddemål i går aftes, yeah!
Så jeg fik serveret morgenmad.
Da jeg ikke havde nogen specifikke ønsker endte kokken op med at lave denne tallerken:

25. august 2011
 Ristet rugbrød (som jeg elsker), spejlæg, lidt kartofler, lidt af den gode bacon og tomat, uhmm...

Vi var enige om, at aftensmaden skulle være noget med disse lækre kantareller og pasta. Jeg har svært ved, at undvære grøntsager til min mad, så kæmpede ihærdigt for at få lov at komme lidt af de lækre grønne bønner, som jeg købte i går i retten. 

Det holdt hårdt, og ja ja ja jeg HAR fattet det IKKE er rigtig Italiensk at gøre det, men ligefrem ødelægge retten synes jeg altså ikke den gør...

25. august 2011

Den non authentic Italian pasta dish:
25. august 2011
 Irma's trøffel/ricotta fyldte ravioli, den gode fedtfattige bacon af frilands grissebasse, kantareller og de forræderiske bønner.

Og her er rettet med høvlet parmesan og stænket med trøffel olie:
25. august 2011

Ferie shopping....


I dag var jeg et smut i Frederiksberg centret, fordi jeg gerne ville et smut i Søstrene Grene. Det er første gang jeg sådan er rigtig rundt i centret og ose.

Her er dagens indkøb:

25. august 2011

Jeg ELSKER notesbøger... 
Kan næsten ikke se én uden at købe! Og se så her, hvad jeg fandt i Søstrene Grene:

25. august 2011

Denne her er jeg helt pjattet med! Indeni er den fyldt med en masse forskellige fine tryk - jeg kan næsten ikke nænne at skrive i den ;)

25. august 2011

Elsker disse "gamle" tryk:
25. august 2011

Så fine...
25. august 2011

Denne her er med helt enkelt linjeret sider, men forsiden rigtig smuk med sommerfugle i dejlige farver:
25. august 2011

Denne her med tryk som et gammelt postkort i gennemsigtigt plastomslag var jeg også bare nød til at købe....
25. august 2011
 Den har også mange fine forskellige sider:
25. august 2011

25. august 2011
Jeg har længe gerne ville have en Peugot peberkværn, og tænk så var den på tilbud til 99,- kr. i Imerco, yeah!
25. august 2011

Dejlig shoppedag ;)

5 Summer food-favorites....


Her er mine 5 sunde sommer mad-favoritter.
Hvad er dine?

1. Broccoli
Ovnbagte små buketter med et par dryp ekstra jomfru olivenolie, citronsaft, salt & peber. Det er hurtigt, nemt og smager forrygende!

  Pic lånt fra nettet

2. Laks
Jeg elsker laks; dampet, pocheret, stegt, kogt, bagt, røget, garvet you name it! Kombinationen jeg lavede i går med pocheret laks med lidt pesto og smuldret feta var helt eminent, og stærkt vanedannende.

Pic lånt fra nettet

3. Stikkelsbær
Elsker de små behårede banditter! De er sprøde, søde og fyldt med smagen af sommer - og så minder de mig i den grad om sommer hos min Mormor, som havde to store buske stikkelsbær, som hun lavede lækker kompot fra.

Pic lånt fra nettet

4. Asparges
De sprøde grønne i salater eller grillet med lidt citronsaft over til min laks. De hvide dampet og serveret sammen med stenbidderrogn/lakserogn, dild, creme fraiche & lidt rødløg.
Eller sammen med en frisk porre, kapers vinagrette & hårdkogt æg.

Pic lånt fra nettet

5. Kantareller
Ren luksus på tallerken. Bare det at børste de fine kantareller forsigtigt, dernæst stege dem i en blanding af ekstra jomfru olivenolie & smør og så servere dem på enten hjemmelavet pasta eller lækkert kalvekød, yummilicious!

Pic lånt fra nettet
Men hvad er DINE 5 sommer-favoritter?


onsdag den 24. august 2011

Dinner transportable....


Se nu her en bakke som søde Else Underbo kom op med!
Der er mad til hele opgangen... Og en lille "dessert" til kaffen havde hun også lagt på bakken, så sødt :)

24. oktober 2011
Det er så hyggeligt med denne tradition, hvor vi løber op og ned med mad til hinanden af og til. Jeg får smagt mad, jeg ikke normalt laver og omvendt - så hyggeligt :)

Og stegen her smagte så dejligt!


Forkælelse....


Efterårets nyheder fra Green Gate var kommet hjem hos én af mine yndlings butikker, Butik Chador - så der måtte jeg lige ned....

Og her er hvad jeg kom hjem med:

24. august 2011

Er pjattet med de fine kopper med hank - og så passer de perfekt til min Nespresso maskine :)
Sukkerskålen vil jeg bruge til marmelade, og den store beholder til køkkengrej men kan også sagtens se den fyldt med smukke blomster.

Koppen skulle lige afprøves med det samme :)

24. august 2011


Fik også købt nogle super lækre friske og sprøde bønner og et stort bundt bredbladet persille hos den lokale grønthandler.

Glæder mig til at lave noget spændende med dem.

24. august 2011

Og bedst som jeg sidder her og drikker kaffe af min nye fine kop, får jeg en sms fra min søde underbo, som spørg om hun ikke skal komme op med en tallerken m/steg, kartofler, rødkål & brun sovs om lidt! Hvor heldig kan man være? :) :) :)





To Heaven and back again...


Fik den lækreste frokost længe!
Røg seriøst til Heaven and back again.

Opskriften har jeg lånt fra den fantastiske blog "Can I stay for dinner?", hvor jeg får super inspiration.

Det bedste er næsten, at det var super nemt og hurtigt at tilberede.

Dampet laks m/pesto & feta på spinat:

24. august 2011

Jeg brugte:

1 dl. hønse bouillon
2 fed hvidløg i skiver
Lakse
1 tsk. pesto alla Genovese fra Mad & Vin
10g. smuldret feta
Et par håndfulde baby spinat

Skar hvidløg i skiver, mens bouillonen kogte.
Kom laksefilet i gryden, dryssede hvidløg i skiver over, og lagde låg på. Her blev den dampet i ca. 7 min., og imens lagde jeg babyspinat på en tallerken.
Da laksen var færdig, fjernede jeg hvidløget og lagde laksen på spinaten, dryppede med god pesto og lidt smuldret feta.
Pressede lidt citron over, og voila - lunch is served!

Havde jeg haft pinjekerner, havde jeg ristet lidt og drysset over.

Det var enkelt, men smagte helt fantastisk!
Den dampede laks, det salte feta og pestoen er bare en super lækker kombination. Det er helt sikkert en ret, jeg vil lave snart igen!


Onsdag morgen - still in slow...


Åh hvor jeg dog elsker de stille & rolige morgener i ferierne!
At starte dagen i fred og ro uden at have propfyldt kalender i baghovedet, er jo ren luksus :) Så det er om at nyde det... og det gør jeg så - BIG TIME!

Èn af grundene til jeg tidligere havde svært ved, at spise noget om morgenen var, at jeg ikke formåede at gøre det afvekslende. Det smutter stadig, men jeg er obs på det, og det er jo første skridt.

I dag lavede jeg så min egen müsli. Jeg har tidligere lavet én, som jeg havde fra en folder fyldt med opskrifter fra Schulstad, men i dag blandede jeg bare, hvad jeg havde hjemme. Da jeg elsker rugbrød, er der naturligvis rugbrød i min version.

Her er den færdige müsli kommet ud af ovnen, og ligger og køler:

24. august 2011
 Og her; 50 g. müsli ovenpå 200 g. økologisk A38:

24. august 2011

Her kommer min opskrift så. Hvis du undre dig over måleforholdene, så er det fordi den er lavet efter de mængder og kombination jeg bedst kan lide :)

Müsli by G.:

6 skiver multikerne levebrød
20g. hasselnødder
40g. mandler
30g. paranødder
20g. græskarkerner
25g. solsikkekerner
35g. rosiner
20g. tørret tranebær
90g. havregryn
70g. special K
2 spsk. økologisk gylden rørsukker

Da jeg godt kan lide rugbrødet er helt sprødt, gav jeg det først en omgang på panden uden fedtstof. Dernæst blandede jeg det hele i en skål, og fordelte på bagepapir på en bradepande.
Så fik det 20 min. ved 200 grader, og vupti har man lækker müsli.

50g. müsli = knap 200 kcal. så det er ikke verdens sundeste men det smager fantastisk!

De fleste købe müsli ligger i gennemsnittet på 360-420 kcal. pr. 100 g.

tirsdag den 23. august 2011

Salat m/kylling & blåbær....


Jeg kan egentlig godt lide frugt & bær i salater og alverdens nødder - jeg glemmer bare at komme det i!
Men nu hvor alt kører på slow, så kom jeg pludselig i tanken om nogle super lækre salater vi ofte spiste, da jeg boede i Australien.

For at få en lidt mere fyldig salat (læs: jeg var vildt sulten), svitsede jeg først lidt aubergine og squash. Mens det stod og kølede lidt, skar jeg strimler af en skive af den gode bacon af frilands grissebasse, og svitsede sprøde på panden, som jeg derefter stegte kyllingbrystet i. 

Så blandede jeg Napolitana salatmix sammen med spæde spinat blade, tynde skiver løg, squash, aubergine og bacon, blåbær og skiver af kyllingebrystet. Til sidst dryssede jeg med lidt salt & peber, og citronsaft og voila! Så er der serveret:

23. august 2011

Kreativ fødselsdagsgave....


Hmm... er hjemmelavede ting cool at få i gave?
 Jeg elsker det - synes ofte det er meget mere personligt, meget mere tanke bag. Min gode vens lille datter fylder 2 år på søndag, og ved egentlig ikke om ham og hans kone er specielt vilde med hjemmelavede ting.
Men jeg vover pelsen, og har hæklet denne lille poncho til hende.

Farven på billederne er blevet lidt fesen, men irl er farven lys lilla/lavendel.

Den er lavet med høj hals, som kan være både oppe og foldes.
Da jeg ikke har hendes korrekte mål, har jeg trukket en hæklet snor igenne, så de kan snøre den til, hvis den er for løs i halsen.

23. august 2011

Da ponchoen ligger på spisebordet, og ikke på en gine, er det svært at folde kraven ned, så I kan se rigtig. 
23. august 2011

Her et close up af kraven:
23. august 2011